Wat Zegt De Wetenschap: Eet je voor het klimaat beter lokale groenten en fruit?
01-07-2021, 08:11
Bijgewerkt op: 07-07-2021, 16:31
Misschien sta jij ook wel eens in de supermarkt te onderzoeken waar de groenten en fruit vandaan komen. Je wil wat ecologischer beginnen leven en laat daarom de bananen uit Peru, de boontjes uit Kenia en druiven uit Australië, links liggen. Die komen van zo ver, en dat kan toch niet goed zijn voor het klimaat? Experte duurzame voeding Tessa Avermaete (KU Leuven) stelt dat die denkwijze niet altijd terecht is en legt uit waarom het soms juist goed is dat we ook groenten en fruit eten dat niet van bij ons is.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook:
– De vervuiler betaalt níét: hoe de industrie geld verdient met haar CO2-uitstoot
– Klimaat? ‘Alleen de bedrijfswereld is in staat om met echte oplossingen te komen’
Wat Zegt De Wetenschap?
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier