Lotte Kopecky wordt vijfde in tijdrit, Brown wint en Julie De Wilde pakt brons bij U23

© Belga

Lotte Kopecky is zondag als vijfde geëindigd in het wereldkampioenschap tijdrijden in Zwitserland. De regenboogtrui ging naar de Australische Grace Brown. Julie De Wilde, de tweede Belgische, zette de 22e tijd neer en haalde het brons bij de U23.

De 28-jarige Kopecky had voor de 29,9 km tussen Gossau en Zürich 1:39 meer nodig dan Brown. De 32-jarige olympisch kampioene tijdrijden van Parijs, die binnenkort stopt als profrenster, snelde naar haar eerste wereldtitel, na zilver in 2022 en 2023, in 39:16.04 (gem. 45,68 km/u). 

De Nederlandse Demi Vollering haalde zilver op 17 seconden, de Amerikaanse titelverdedigster Chloé Dygert brons op 56 seconden. De Duitse Antonia Niedermaier viel als vierde, op 1:05, net naast het podium maar won net als vorig jaar wel goud bij de beloften. 

Lotte Kopecky won anderhalve week geleden nog de Europese titel tijdrijden in Hasselt, maar daar waren onder meer Vollering en Niedermaier niet aanwezig. 

Julie De Wilde, de tweede Belgische, klokte de 22e tijd op 3:21. Zij haalde daarmee net als vorig jaar brons brons bij de beloften (U23), achter Niedermaier en de Zwitserse Jamin Liechti (22e op 3:16).

Volgende week zaterdag (28 september) staat de WK-wegrit voor de vrouwen op het programma. Kopecky verdedigt dan haar titel.

Partner Content