Mark Cavendish krijgt zijn eigen postzegel

© AFP

Wielrenner Mark Cavendish pronkt op een zevendelige reeks postzegels die wordt uitgegeven op het Engelse eiland Man, waarvan de spurtbom afkomstig is.

De geweldige sportprestaties van Cavendish – hij behaalde dit jaar reeds acht zeges en schreef de tweede etappe van de Tour de France ook al op zijn naam – geven het eiland internationale bekendheid. De Isle of Man Post Office besloot daarom een zevendelige reeks postzegels aan hem te wijden. Manx Missile (raket, red.) is de veelzeggende bijnaam voor de wielerster en meteen ook de naam van het uitgegeven setje.

Zeven historische momenten

De postzegels zijn ontworpen door Ruth Sutherland en Richard Allen en vertellen Cavendish’ voorlopige sportcarrière in zeven historische momenten: zijn gouden medaille in de Commonwealth Games 2006 (38 pence), zijn eerste grote profzege in de Scheldeprijs Vlaanderen 2007 (41 pence), zijn overwinning in Milaan-Sanremo 2009 (65 pence), de groene puntentrui in de Tour 2011 (71 pence), zijn belangrijk succes op het WK 2011 (80 pence), glunderend met regenboogtrui en WK-goud om de hals op het podium in Kopenhagen (1,05 pond) en zijn eerste overwinning voor Team Sky in de jongste Kuurne-Brussel-Kuurne (1,16 pond).

Cavendish zelf is fier op de reeks en de gekozen beelden. ‘Het is een persoonlijk eerbetoon, maar ook een reflectie van de grote actuele interesse in wielrennen, en dat is mooi om te zien’. (SVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content