Factcheck Factcheck Factcheck: is ultrabewerkte voeding verantwoordelijk voor een vijfde van de overlijdens? Een dieet van ultrabewerkte voeding is verantwoordelijk voor 22 procent van alle sterfgevallen, zegt huisarts Staf Henderickx, auteur van het boek Dat slik ik niet meer. Dat exacte percentage vinden we niet terug in de bronnen die Henderickx aanbrengt, maar heel wat studies wijzen er wel op dat ultrabewerkte voeding een grote impact heeft op de gezondheid en het risico op overlijden gevoelig verhoogt.
Gezondheid Gezondheid Van hoop voor alzheimerpatiënten tot de ultieme afslankpil: dit zijn onze meest gelezen artikels over gezondheid in 2024 Van de factoren die mee het risico op dementie bepalen tot wat u nog niet wist over fabrieksvoeding: dit zijn de Knack-artikels over gezondheid die in 2024 het meest gelezen werden.
Voeding Voeding Huisarts schrijft aanklacht tegen voedingsindustrie: ‘Appelcake uit de fabriek? Dat eet ik niet meer’ Additieven, antibiotica, microplastics, zware metalen, hormoonverstoorders, PFAS, pesticiden: ons lijf krijgt via lucht, water en industrieel voedsel nogal wat stoffen binnen die het liever niet ziet passeren. Wanneer is het te veel en hoe kan het anders?