Geschiedenis Geschiedenis Roosevelts New Deal: de sleutel in zijn campagnesucces In de Amerikaanse verkiezingen van 1932 streden Franklin D. Roosevelt en Herbert Hoover om het presidentschap. Roosevelt, met zijn belofte van een 'New Deal' om de Grote Depressie te bestrijden, won overtuigend van Hoover, die als ineffectief werd gezien in het aanpakken van de crisis.
Geschiedenis Geschiedenis Hoe Roosevelt vier keer president werd met topcampagnes Roosevelt werd vier keer tot president verkozen. Dat betekende vier keer campagne voeren. Gelukkig deed hij dat graag en goed. Zijn nominatie in juli 1932 was het startschot voor een van de meest gedenkwaardige campagnes uit de Amerikaanse geschiedenis.
Wereld Wereld Een vloekende papegaai, een wasbeer - de vreemde en niet zo vreemde 'first pets' die het Witte Huis bevolkten Na het vertrek van huisdierloze Donald Trump zullen met de Bidens twee honden hun intrek nemen in het Witte Huis. Het waren niet altijd honden of katten die presidenten meenamen. Het kon ook een haan met één poot zijn, of een olifant.
Wereld Wereld Van de achterkamer naar de draaideur: hoe gaat lobbyen in zijn werk in de VS? Lobbyen maakte steeds deel uit van de Amerikaanse politiek. Dat was een bewuste beslissing die de Founding Fathers al namen. Toch maakte lobbywerk een grote evolutie door en nam het belang ervan de laatste decennia sterk toe.
Wereld Wereld Wereldleider op rust: wat doet een voormalig Amerikaans president? Hoe vullen ex-presidenten hun dagen?
Wereld Wereld Blank, getrouwd en protestant... zo zien Amerikaanse kiezers hun president het liefst Amerikaanse presidenten zien er doorheen de geschiedenis opvallend gelijk uit. Wat is het beste profiel om het tot het hoogste ambt te schoppen?
Wereld Wereld Belofte maakt schuld: Amerikaanse verkiezingsbeloftes doorheen de tijd Verkiezingsbeloftes: in het heetst van de strijd pakt elke ambitieuze presidentskandidaat er graag mee uit. De inzet is de stem van de kiezer, de haalbaarheid van die beloftes een zorg voor later.
Geschiedenis Geschiedenis Waarom econoom John Maynard Keynes zo geliefd is bij begrotingsoverleg Een wiskundige met filosofische interesses, een notoir homoseksueel die trouwde met een Russische ballerina, en ook nog eens een berucht gokker? John Maynard Keynes, de bekendste econoom van de twintigste eeuw, was een man met vele gezichten.
Geschiedenis Geschiedenis Hoe Amerika de Russische Revolutie redde: 'Het was een pure horrorshow' In De Russische klus reconstrueert Douglas Smith hoe de Verenigde Staten begin 20e eeuw tijdens de hongersnood in de Sovjet-Unie ingrepen. 'Zo behoedden we de communistische dictatuur voor de ondergang.'
Magazine Magazine Chronologie Amerikaans-Belgische relaties Een overzicht van politieke, maatschappelijke en zakelijke betrekkingen tussen de Verenigde Staten en België. Sinds Belgiës prille begin.
Magazine Magazine Chronologie Amerikaans-Belgische relaties Een overzicht van politieke, maatschappelijke en zakelijke betrekkingen tussen de Verenigde Staten en België. Sinds Belgiës prille begin.
Magazine Magazine Sidderend naar Super Tuesday Na de caucus van Iowa en de voorverkiezingen van New Hampshire en Michigan maken de Democratische en Republikeinse verkiezingskaravanen zich op voor de grote slag op dinsdag 5 februari.
Magazine Magazine Saaie John en sexy John Op 26 juli houden de Democraten in Boston hun nationale conventie, ter voorbereiding van de presidentsverkiezingen in november. De partij stuurt John Kerry en John Edwards uit om te proberen George W. Bush te verslaan. Maken ze echt een kans?