WHO-specialisten bezoeken virologisch instituut in Wuhan

(Belga) Amsterdam is de minst veilige gemeente van Nederland, gevolgd door Rotterdam en Maastricht. De Friese gemeenten Littenseradiel en Dantumadiel zijn het veiligst. Dat blijkt uit de Misdaadmeter 2012 van het Algemeen Dagblad, die de Nederlandse krant zaterdag publiceert. Van de vier grote steden staat Den Haag op de vierde en Utrecht op de negende plaats.

Experten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben woensdag een bezoek gebracht aan het virologisch instituut in de Chinese stad Wuhan. Sinds vorige donderdag voeren ze in China onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus dat een pandemie veroorzaakte.

Het instituut beschikt over zwaarbeveiligde laboratoria waar onderzoekers met coronavirussen werken. WHO-expert Peter Daszak zei bij aankomst ‘een zeer productieve dag’ te verwachten waarbij de onderzoekers – die met dertien zijn – ‘alle vragen zullen stellen die gesteld moeten worden’.

Volgens bepaalde (complot)theorieën zou het nieuwe coronavirus afkomstig zijn uit de laboratoria in Wuhan. Zelfs de vorige Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde het instituut ervan het virus te hebben laten ontsnappen. Het instituut en de Chinese regering ontkennen dat.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content