De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Waarom zijn schimmels zo slecht nog niet?
28-02-2019, 08:19
Bijgewerkt op: 05-05-2023, 15:11
Bron: Universiteit Van Vlaanderen
Een etensrestje in de keuken is veranderd in een harig monster of je hebt jeukende tenen na je laatste zwempartij. Bij het zien van schimmels word je zelden vrolijk. Iemand die wel helemaal blij wordt bij horen van het woord schimmel is Jan Colpaert van de UHasselt. Fungi, zoals hij ze noemt, komen namelijk goed van pas. (En niet enkel en alleen in de vorm van een heerlijke portobelloburger op je bord.)
Universiteit van Vlaanderen: wetenschap in klare taal voor u uitgelegd
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier