VS blijven wapens leveren aan Israël

Israëlische tank in Gaza © Belga

De Verenigde Staten blijven, ondanks de onenigheid over een Israëlisch offensief in Rafah, wapens leveren aan Israël. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post.

Het gaat onder meer om bommen en straaljagers. Ondertussen wordt ook volop overlegd over een nieuw gesprek over dat offensief. Volgens CNN zou een Israëlische delegatie mogelijk maandag naar Washington D.C. afreizen.

Dat er nog steeds wapens geleverd worden aan Israël toont volgens de Amerikaanse krant aan dat wapenleveringen niet als drukkingsmiddel worden aanzien door de regering-Biden. Zo werden de afgelopen week onder meer 25 F-35A-straaljagers geleverd. Al werd de beslissing daarvoor reeds in 2008 genomen. Ook over de levering van MK84- en MK82-bommen was al jaren een akkoord.

De betrekkingen tussen Biden en Netanyahu bevinden zich op een dieptepunt. Normaal gesproken zouden beide landen elkaar deze week ontmoeten, maar Netanyahu zegde de trip af nadat de Verenigde Staten een VN-resolutie had laten passeren die opriep tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in de Gazastrook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content