Verkiezingen Venezuela: Nicolás Maduro herkozen met 51,2 procent van de stemmen

De Venezolaanse president Nicolás Maduro © Reuters

Nicolás Maduro is herkozen als president van Venezuela met 51,2 procent van de stemmen. Dat heeft de Nationale Kiesraad meegedeeld.

Nog niet alle stemmen zijn geteld. Maduro behaalde het resultaat bij 80 procent getelde stemmen. Edmundo Gonzalez kreeg 44,2 procent van de stemmen. Volgens de kiescommissie is het resultaat echter al ‘onomkeerbaar’. De oppositie stelde onregelmatigheden aan de kaak bij het verloop van de verkiezingen.

VS roepen op tot ‘eerlijke en transparante’ telling van de stemmen

De Verenigde Staten hebben maandag opgeroepen tot een ‘eerlijke en transparante’ telling van de stemmen onmiddellijk na de verkiezingen in Venezuela. De Nationale Kiesraad heeft Nicolás Maduro al uitgeroepen tot winnaar nadat 80 procent van de stemmen geteld was.

Nicolas Maduro is herkozen als president van Venezuela met 51,2 procent van de stemmen. Edmundo Gonzalez kreeg 44,2 procent van de stemmen. Hoewel de telling nog onvolledig is, is  volgens de kiescommissie het resultaat al ‘onomkeerbaar’. ‘Nu het stemmen voorbij is, is het van vitaal belang dat elke stem eerlijk en transparant wordt geteld. We roepen de verkiezingsautoriteiten op om gedetailleerde stemmentellingen te publiceren om transparantie en verantwoording te garanderen’, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, in een verklaring.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content