Trumpteam beweert gehackt te zijn door Iran

Donald Trump. © Reuters

Het campagneteam van de Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zegt te zijn gehackt door Iran.

Volgens de entourage van de gewezen president lekten ‘buitenlandse bronnen’ interne communicatie en een dossier over J.D. Vance, de running mate van Trump. De campagne verwijst naar Microsoft als bron dat het gaat om Iraanse hackers. Microsoft weigert tot dusver te reageren.

Het team kwam met de verklaring enkele uren nadat nieuwswebsite Politico had geschreven dat het de voorbije weken, te beginnen op 22 juli, e-mails had ontvangen van een anoniem account met documenten van Trumps campagneteam. De anonieme mailer beweert te beschikken over ‘een waaier aan documenten gaande van (Trumps) legale en rechtbankdocumenten tot interne campagnediscussies’, aldus een boodschap aan Politico.

‘Deze documenten zijn illegaal verkregen van buitenlandse bronnen die vijandig staan tegenover de Verenigde Staten, met als doel om de verkiezingen van 2024 te beïnvloeden en chaos te zaaien in ons democratische proces’, zo liet woordvoerder Steven Cheung van Trump optekenen.

In 2016 werd het campagneteam van Hillary Clinton gehackt. Gehackt materiaal werd via WikiLeaks wereldkundig gemaakt. De campagne van Hillary wees toen Rusland aan als verantwoordelijke voor de hacking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content