Trump na moordpoging: ‘Belangrijker dan ooit om eendrachtig te zijn’ – Republikeinse senator beschuldigt Biden

Donald Trump wordt weggeleid door de geheime dienst. © Getty

In een tweede bericht op zijn platform Truth Social sinds de moordpoging op hem, heeft de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump opgeroepen tot eendracht. Hij zegt ook uit te kijken naar zijn toespraak in Wisconsin, waar maandag de Republikeinse conventie start.

‘Het is op dit moment belangrijker dan ooit dat we eendrachtig zijn en onze ware aard tonen als Amerikanen, sterk en vastberaden blijven en het kwade niet laten winnen’, luidt het in een bericht dat door Trump is ondertekend. 

Volgens de oud-president heeft ‘enkel God het ondenkbare voorkomen’. ‘We bidden voor het herstel van de gewonden, en houden de herinnering aan de burger die zo vreselijk werd gedood, in onze harten’, schrijft hij ook.

Melania

Melania Trump, de vrouw van, noemde de schutter ‘een monster’. Ook zij roept op tot eendracht.

Volgens Melania zag de dader Trump als ‘een onmenselijke politieke machine’. ‘De kernfacetten van het leven van mijn echtgenoot – zijn menselijke kant – werden begraven onder de politieke machine’, stelt ze. ‘Donald, de genereuze en zorgzame man bij wie ik was tijdens de beste en de slechtste momenten.’ ‘Laat ons niet vergeten dat verschillende meningen, beleid, en politieke spelletjes ondergeschikt zijn aan liefde’, aldus nog de voormalige first lady.  

‘Laat ons herenigen. Nu.’

Fascist

Niet iedereen is roept op om polarisering te vermijden, en al zeker de Republikeinse senator J.D. Vance niet. Vance geeft Biden de schuld op X, het vroegere Twitter. ‘Vandaag is niet zomaar een geïsoleerd incident”, zegt de politicus uit Ohio. “De centrale boodschap van de campagne van Biden is dat president Donald Trump een autoritaire fascist is die koste wat kost moet worden gestopt. Die retoriek heeft rechtstreeks geleid tot de moordpoging op president Trump.’

Vance was aanvankelijk een tegenstander van Trump, maar maakte een bocht en kreeg in 2022 Trumps steun bij de verkiezingen om senator te worden. Nu wordt Vance zelfs beschouwd als een van de belangrijkste kandidaten om running mate van Trump te worden bij de presidentsverkiezingen.

Lees meer over:

Partner Content