Trump haalt met grote winst caucus in Nevada binnen

Donald Trump heeft vrijdag met grote winst de caucus in de staat Nevada binnengehaald. Zo melden verschillende Amerikaanse media, waaronder CNN en NBC News. De oud-president haalde 96,6 procent van de stemmen tegenover 3,4 procent die zijn tegenstrever Ryan Binkley verzilverde.

De caucus moet de 26 afgevaardigden van de staat aanduiden die mee de Republikeinse kandidaat moeten kiezen voor het Witte Huis. Trump kon er vrijdag 23 op zijn naam schrijven. Eerder deze week slaagde Nikki Haley, de enige kandidate die het nog opneemt tegen Trump, er niet in om de ‘primary’ van Nevada binnen te halen. Zo waren er meer stembiljetten met daarop ‘Geen enkele kandidaat’ (61 procent) dan dat er waren voor Haley (32 procent), blijkt uit de officiële resultaten. Donald Trump stond niet op de kandidatenlijst.

Ook al heeft het resultaat geen enkel gevolg, toch is het een nieuwe tegenslag voor Haley. Ze verloor al van de door juridische procedures geplaagde ex-president in de staten Iowa en New Hampshire en lijkt ook niet meteen op winst af te stevenen in de staat South Carolina eind februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content