Trump en Poetin reiken elkaar de hand voor nauwere samenwerking

© Reuters

De toekomstige Amerikaanse president Donald Trump prijst de Russische president Vladimir Poetin voor een brief die nauwere samenwerking tussen de twee landen betracht onder het presidentschap van de nieuwe leider.

In een brief die de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump publiek maakte, wijst Russisch president Vladimir Poetin op ‘ernstige internationale en regionale uitdagingen’ die illustreren dat de relaties tussen Washington en Moskou ‘een belangrijke factor blijven om stabiliteit en veiligheid in de moderne wereld te verzekeren’.

‘Ik hoop dat we, nadat u de post van president van de Verenigde Staten van Amerika heeft ingenomen, echte stappen kunnen zetten om het kader van bilaterale samenwerking te herstellen in verschillende domeinen, en dat we – op een constructieve en pragmatische wijze – onze samenwerking op het internationale toneel naar een nieuw kwalitatief niveau kunnen brengen’, schreef Poetin.

‘Een erg aardige brief van Vladimir Poetin; zijn gedachten zijn zo juist’, zei Trump in een persverklaring over de brief. ‘Ik hoop dat beide zijden in staat zijn deze gedachten waar te maken en dat we geen andere weg moeten bewandelen.’

Partner Content