Donald Trump dan toch bereid tot tv-debat met presidentskandidaat Kamala Harris

Kamala Harris en Donald Trump. © Getty
Michel van der Ven
Michel van der Ven Redacteur bij Data News.

De Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, Donald Trump, is dan toch bereid om op tv in debat te gaan met zijn Democratische concurrente Kamala Harris. ‘Ik ben met Fox News overeengekomen om op 4 september tegen Kamala Harris te debatteren’, schreef de ex-president op sociale media.

Harris stemde eerder al in met een tv-debat met Trump. Trump en president Joe Biden kwamen oorspronkelijk overeen om twee keer een debat te voeren. De tweede keer zou dat gebeuren op 10 september. Maar Bidens rampzalige optreden tijdens het eerste tv-debat op 27 juni lokte de politieke lawine uit die uiteindelijk leidde tot de terugtrekking van Biden als Democratische presidentskandidaat, en de weg effende voor Harris.

Belangenconflict

Trump schreef ook dat het debat tegen Biden eigenlijk op de zender ABC gepland was. Maar omdat Biden niet meer zal deelnemen, en Trump met ABC Network in proces ligt, ontstaat een belangenconflict. Het Fox News-debat zal plaatsvinden in de staat Pennsylvania op een nog nader te bepalen locatie. Moderatoren zullen Bret Baier en Martha MacCallum zijn.

Begin deze week gaf Trump bij Fox News geen direct antwoord op de vraag of hij met Kamala Harris op tv in debat wou gaan. Harris was toen ook nog niet zeker van haar nominatie. Vrijdag deelde haar partij mee dat ze voldoende stemmen had verzameld om als kandidaat voor de Democratische Partij naar de presidentsverkiezingen te trekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content