Republikeinen behouden Congreszetels in Georgia en South Carolina

De Republikeinse Karen Handel uit Georgia verzekert naar alle waarschijnlijk een Congreszetel voor haar partij. © Reuters

De Republikeinse kandidate Karen Handel stevent in de Amerikaanse deelstaat Georgia af op een overwinning in een tussentijdse verkiezing. Volgens de voorlopige resultaten zal de zetel in het Huis van Afgevaardigden in Republikeinse handen blijven.

Met tachtig procent van de stemmen geteld, zit de Republikeinse kandidate aan 52,5 procent van de stemmen. Daarmee lijkt het zo goed als zeker van de zege tegen haar Democratische tegenstander, Jon Ossoff.

De verkiezing in het traditioneel erg Republikeinse zesde district van Georgia werd met argusogen gevolgd door de Amerikaanse media. De stembusslag werd namelijk gezien als een belangrijke test voor de Republikeinse president Donald Trump. De partijen hebben een recordbedrag van ongeveer 60 miljoen dollar ingezet om de zetel binnen te halen.

De tussentijdse verkiezing in South Carolina lijkt intussen ook op een voorspelde Republikeinse zege uit te draaien. De exitpolls wijzen er op een ruime overwinning van Ralph Norman.

Partner Content