Prominente donoren vragen Biden zich terug te trekken

President Joe Biden. © Getty Images

Een groep van prominente donoren, maatschappelijke leiders en zakenmensen in de Verenigde Staten heeft de Democratische president Joe Biden vrijdag een brief gestuurd waarin ze hem oproepen zich terug te trekken voor de aankomende verkiezingen.

Daarmee wordt de druk verder opgevoerd op de Democraat.

Onder de brief staan 168 handtekeningen, waaronder die van Walmart-erfgename Christy Walton, cryptomiljardair Mike Novogratz, voormalig Google-directeur Ning Mosberger-Tang en meerdere professoren. Volgens de briefschrijvers staat ‘niets minder dan de Amerikaanse democratie op het spel in november’. In de brief roemen ze de 81-jarige Biden voor het ‘redden van onze democratie van de grootste bedreigingen die we sinds de Burgeroorlog hebben gekend’, maar ze vragen hem ook ‘de fakkel door te geven aan de volgende generatie Democraten’ om zijn ‘erfenis te verstevigen’.

De brief is een initiatief van het Leadership Now Project, een groep die in 2018 is opgericht om in actie te komen tegen bedreigingen voor de democratie.

Woensdag kwam de groep ook al met een verklaring waarin ze Biden opriepen plaats te maken voor een nieuwe generatie Democraten, maar toen stonden er nog geen namen onder. Na een zwak optreden van Biden in het debat met de Republikeinse kandidaat Donald Trump vorige week bestaan er veel zorgen over zijn herverkiezing. Sinds het debat loopt Trump steeds verder uit in de peilingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content