Parijs gaat honderden pantservoertuigen en raketten leveren aan Oekraïne

Frans defensieminister Sébastien Lecornu © REUTERS

Frankrijk gaat honderden oude maar nog functionele pantservoertuigen leveren aan Oekraïne. Daarnaast zal Parijs ook raketten leveren aan het land. Dat heeft de Franse minister van Defensie Sébastien Lecornu gezegd in een interview met La Tribune dat zaterdagavond werd gepubliceerd.

“Het oud, maar nog operationeel materiaal zal Oekraïne direct kunnen helpen. We spreken over honderden (voertuigen, red.) voor 2024 en begin 2025”, aldus Lecornu. Daarnaast werd ook nog een nieuw lot met Aster 30-raketten vrijgegeven. Het Oekraïense leger heeft af te rekenen met een tekort aan munitie en luchtafweer.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski waarschuwde er vrijdag nog voor dat zijn leger zich “stapje voor stapje” zal moeten terugtrekken als er geen Amerikaanse steun meer komt. De Verenigde Staten zijn met voorsprong de belangrijkste bondgenoot van Oekraïne in de strijd met Rusland, maar een nieuw hulppakket ter waarde van 60 miljard dollar zit al maanden vast in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content