Kamala Harris wil tweede debat, Donald Trump weigert

Donald Trump en Kamala Harris tijdens hun eerste debat. © Reuters

De Democratische presidentskandidaat Kamala Harris heeft haar Republikeinse rivaal Donald Trump zaterdag uitgedaagd voor een debat op de Amerikaanse televisiezender CNN op 23 oktober. Trump vindt het te laat, en gaat niet in op de uitnodiging.

‘Ik zal met genoegen een tweede presidentieel debat op 23 oktober aanvaarden. Ik hoop dat Donald Trump mij zal vergezellen’, meldde Harris op X. Ook haar campagneteam stuurde een mededeling uit met de melding dat Harris is ingegaan op een uitnodiging van CNN voor een debat in de studio’s in Atlanta. 

Enkele uren later liet Trump weten dat hij niet ingaat op de uitnodiging.

‘Het is te laat om een nieuw debat te organiseren. Het stemmen is reeds begonnen’, zo verwees Trump zaterdag op een campagnemeeting in North Carolina naar een aantal staten waar reeds vervroegd gestemd kan worden.

Harris en Trump kruisten een eerste keer verbaal de degens op 10 september in een debat bij televisiezender ABC in Philadelphia. Een dag na dat debat zei Trump nog dat hij geen zin had in een nieuw duel, maar later zette hij de deur opnieuw op een kier. ‘Als ik in de juiste stemming zou raken’, luidde het.  Trump debatteerde wel al met voormalig presidentskandidaat Joe Biden op 27 juni. Dat bleek voor Biden de doodsteek voor zijn campagne. Enkele weken later trok hij zich terug en gaf het stokje door aan Harris. Het debat tussen Harris en Trump zou volgens CNN in hetzelfde format plaatsvinden: 90 minuten met een moderator, zonder publiek in de studio. 

De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden plaats op 5 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content