Ex-president Trump noemt borgsom van ruim 450 miljoen ‘onmogelijke opdracht’

Amerikaans presidentskandidaat Donald Tumrp © Getty

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft de rechter in New York gevraagd om hem geen borgsom van 454 miljoen dollar op te leggen in een fraudezaak waarin hij moet verschijnen. Volgens zijn advocaten is geen enkele verzekeringsmaatschappij bereid hem die borg te verlenen, waardoor hij gedwongen zou zijn om voor ruim één miljard dollar aan eigendommen te verkopen om de som te kunnen ophoesten.

De verdediging van Trump noemt het ‘praktisch onmogelijk’ om 454 miljoen dollar borg te betalen. Zijn advocaten zouden een dertigtal verzekeringsmaatschappijen hebben gecontacteerd via vier verschillende makelaars. Zij zouden allen gezegd hebben dat een borg van die grootorde een cashreserve van zo’n miljard dollar zou inhouden.

Trumps verdediging verklaarde niet hoe ze aan dat cijfer kwam maar verzekeringsmaatschappijen kunnen een veel hoger bedrag blokkeren als onderpand dan de gevraagde borg om er zeker van te zijn dat ze zelf geen verlies lijden.

Trump hoopt op een veel kleinere borg of helemaal geen borg. Openbaar aanklager Letitia James vindt dat het verzoek van Trump moet worden afgewezen omdat hij niet te vertrouwen is. Er lopen nog meer zaken tegen Trump, die in november weer president wil worden.

Partner Content