Verdachte mesaanval Sollingen heeft bekend

Een bord met de tekst: “We wilden alleen maar vieren, maar toen kwam de dood.” wordt geplaatst naast bloemen en kaarsen, na een incident waarbij verschillende personen werden gedood nadat een man willekeurig voorbijgangers neerstak met een mes op een stadsfeest, in Solingen, Duitsland, 24 augustus 2024. © Reuters

De verdachte van de mesaanval in Solingen in Duitsland, waarbij vrijdagavond drie doden vielen, heeft bekend. Dat meldt de lokale politie zondagochtend.

Het gaat om een 26-jarige Syriër. Eerder raakte al bekend dat de man zichzelf had aangegeven. Zaterdag heeft de jihadistische terreurgroep Islamitische Staat (IS) de dodelijke mesaanval opgeëist.

Het Duitse federaal parket, dat het onderzoek in handen heeft genomen, laat weten dat er onderzoek wordt gevoerd naar verdenking van lidmaatschap van Islamitische Staat.

Intussen is gebleken dat de verdachte in feite moest worden uitgewezen naar Bulgarije. Zijn asielaanvraag was geweigerd. De man was via Bulgarije in de Europese Unie beland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content