Duitse politie pakt vermoedelijke dader op na mesaanval

Sollingen © Getty

Bij een mesaanval in het Duitse Solingen, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, zijn vrijdagavond drie doden gevallen en acht gewonden. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de politie zaterdagochtend heeft bekendgemaakt. Zaterdagnamiddag werd een verdachte aangehouden.

Van de gewonden zijn er vijf zwaargewond. De dodelijke slachtoffers zijn twee mannen en één vrouw. De dader is nog steeds niet gevat. De politie is massaal op zoek.  De mesaanval vond plaats tijdens de viering voor de 650e verjaardag van de West-Duitse stad. De politie spreekt van een aanslag.

Voorlopig wordt ervan uitgegaan dat de dader alleen handelde. Volgens de politie stak de aanvaller omstreeks 21.37 uur willekeurig mensen neer. Hij zou daarbij doelgericht te werk zijn gegaan.

Na de feiten kon de dader in het tumult ontsnappen, maar vermoedelijk werd die zaterdagnamiddag na een heuse klopjacht gevat. ‘In het kader van de opsporing kon een persoon opgepakt worden. Er wordt onderzocht of er mogelijk een verband met de daad is’, zo deelde de politie van Solingen zaterdagmiddag mee. Tegelijkertijd vinden volgens de politie ook op andere plaatsen huiszoekingen plaats. Later in de namiddag zou een persconferentie plaatsvinden.

Intussen heeft ook bondskanselier Olaf Scholz gereageerd op de ‘verschrikkelijke misdaad’. ‘We kunnen niet aanvaarden dat iets zoals dit gebeurt in onze samenleving en we zullen er nooit aan gewend raken. We zullen optreden met de volle kracht van de wet’, zo verklaarde hij op een event nabij Berlijn.

Partner Content