CIA: ‘Tienduizenden doden vermeden bij Swift-concert’

Taylor Swift
© AFP via Getty Images

Terroristen waren volgens de Amerikaanse inlichtingendienst CIA van plan om op het concert van popster Taylor Swift in Wenen tienduizenden slachtoffers te maken.  

Dat zei de plaatsvervangende directeur van de CIA, David S. Cohen, op de jaarlijkse top van de inlichtingenwereld in Washington. Eerder had de krant New York Times hierover bericht.

“Ze waren van plan om een groot aantal aanwezigen, tienduizenden, te doden op dat concert”, zei Cohen. Hij bevestigde dat de CIA de Oostenrijkse autoriteiten tipte over de terreurplannen. 

De drie geplande concerten van Taylor Swit in het Ernst Happelstadion in Wenen werden begin augustus afgelast wegens terreurdreiging. De politie pakte twee jongemannen op. Uit het Oostenrijkse onderzoek blijkt dat een man van negentien jaar van plan was om met een auto vol explosieven in te rijden op een menigte Swift-fans voor het stadion.

Hij had eerder trouw gezworen aan terreurgroep IS. 

In het uitverkochte stadion hadden meer dan 60.000 fans het concert moeten bijwonen. Vermoedelijk waren er rond het stadion ook feestjes geweest met tienduizenden fans die geen ticket hadden weten te bemachtigen.

Partner Content