Donald Trump stelt drie televisiedebatten met Harris voor

Donald Trump op de Republikeinse Conventie. © REUTERS

De gewezen Amerikaanse president en Republikeins presidentskandidaat Donald Trump heeft donderdag voorgesteld om in september drie televisiedebatten met vicepresident Kamala Harris te voeren.

Trump zegt dat hij met drie zenders een akkoord heeft voor de televisiedebatten. Het zou gaan om Fox op 4 september, NBC op 10 september en ABC op 25 september. “Ik hoop dat ze zal aanvaarden”, aldus Trump tijdens een zeldzame persconferentie.

De Democraten maken zich zorgen dat Trump – zoals in 2020 – de resultaten van de verkiezingen in het geval van een verlies niet zal erkennen. “Natuurlijk zal er een vreedzame overdracht (van de macht, red) zijn, zoals dat de vorige keer het geval was”, zei hij. “Ik hoop enkel dat we eerlijke verkiezingen zullen hebben.” Trump verwees echter niet naar de bestorming van het Capitool in 2021.

Tijdens zijn persconferentie zei hij ook dat hij zijn strategie niet heeft aangepast, nu blijkt dat hij het bij de presidentsverkiezingen moet opnemen tegen Harris en niet huidig president Joe Biden. Ook beschuldigde hij Harris ervan “zwak tegen misdaad” op te treden en een beleid van “open grenzen” te voeren. “Ik denk dat ze slechter is dan Biden”, zei hij, geciteerd door Amerikaanse media zoals CNN.

Partner Content