Donald Trump en Elon Musk verbroederen op X

(Archiefbeeld) Elon Musk ontmoet toenmalig president Donald Trump tijdens een lancering van SpaceX Falcon 9 in 2020. © Reuters

Donald Trump en zijn rijke supporter Elon Musk wisselden maandag een vlaag van radicale theorieën uit, waarbij ze illegale immigranten vergeleken met ‘zombies’ en spraken over een ‘coup’ tegen de Amerikaanse president Joe Biden, tijdens een gesprek op X, dat grotendeels werd vertraagd door een ‘enorme cyberaanval’.

De baas van het sociale netwerk, die ook verantwoordelijk is voor Tesla en Space X, had alvast een ‘zeer vermakelijk’ moment beloofd. Bovenal kon de heer Trump zijn campagnethema’s hergebruiken in aanwezigheid van een vriendelijke gesprekspartner, die vastbesloten was om hem niet tegen te spreken.

De voormalige Republikeinse president beloofde opnieuw ‘de grootste deportatie in de geschiedenis’ van de Verenigde Staten en beweerde ten onrechte dat de massale toestroom van migranten onder de regering Biden heeft geleid tot een toename van de criminaliteit.
‘We hebben mensen die binnenstromen alsof het een (…) zombie-apocalyps is,’ beaamde Musk, die al lang een gecompliceerde relatie met Trump heeft, maar hem publiekelijk steunt sinds de moordaanslag op hem vorige maand.


De techgigant maakte van de gelegenheid gebruik om Kamala Harris, de nieuwe rivaal van Trump in de race om het Witte Huis, te brandmerken als een ‘extreem-linkse’ kandidaat. De terugtrekking van Joe Biden, die gebukt ging onder twijfels over zijn gezondheid, ‘was een staatsgreep’, volgens Trump.


Twee uur lang leken de twee miljardairs op twee kameraden die in een bistro zaten te praten, zonder ooit met elkaar in conflict te komen.


De heer Trump maakte bijvoorbeeld ironische opmerkingen over klimaatverandering en legde uit dat de stijgende oceanen ‘meer onroerend goed aan zee’ zouden betekenen.

Lees ook: ‘Ondanks de Kamala-hype moeten we ons blijven voorbereiden op een tweede Trump-tijdperk’

Partner Content