De Croo ontmoet Jordaanse koning in New York

Alexander De Croo en Koning Abdullah II © Belga

Ontslagnemend premier Alexander De Croo heeft maandag in New York de Jordaanse koning Abdoellah II ontmoet. De twee hadden het vooral over de situatie in Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Libanon.

De Croo en Abdoellah II ontmoetten elkaar in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. De Jordaanse vorst drukte zijn bezorgdheid uit over de situatie in de Gazastrook, die verwoest is door de oorlog tussen Israël en de radicale Palestijnse organisatie Hamas, en over de stijgende spanningen op de Westelijke Jordaanoever.

Het tweetal sprak ook over de escalatie van het geweld in Libanon, waar Israël al meerdere dagen raketaanvallen uitvoert op doelwitten van de door Iran gesteunde radicaal-islamitische beweging Hezbollah.

De Jordaanse koning heeft België tijdens het gesprek bedankt voor de rol die ons land speelt in het aanleveren van humanitaire hulp aan de bevolking in Gaza, zei premier De Croo nadien aan Belga. ‘Humanitaire hulp die we gaan blijven bieden. We zetten het werk samen met Jordanië verder om de noden voor de bevolking in Gaza te proberen verlichten.’

Het Belgische ontwikkelingsagentschap heeft intussen een bureau opgericht in de Jordaanse hoofdstad Amman. Daarnaast heeft koning Abdoellah II ons land bedankt voor de inspanningen om het internationaal mensenrecht te doen respecteren, zei De Croo nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content