Bloomberg overweegt gooi naar Witte Huis als ‘onafhankelijke’

Michael Bloomberg © Reuters

De voormalige burgemeester van New York Michael Bloomberg overweegt onafhankelijk op te komen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Miljardair Michael Bloomberg, voormalig burgemeester van New York en eigenaar van het naar hem genoemde persagentschap, overweegt als onafhankelijke op te komen bij de presidentsverkiezingen dit jaar in de VS. Dat schrijft de krant New York Times.

Ook in het verleden heeft de nu 73-jarige zulke stap al eens overwogen, om telkens tot de conclusie te komen dat hij aldus nooit kon winnen. Nu heeft hij echter kopzorgen langs links – de Democraat Bernie Sanders met diens “socialistisch” programma – én langs rechts – het populisme van medemiljardair Donald Trump.

Aan vrienden zou Bloomberg al laten weten hebben dat hij bereid is, een miljard dollar uit eigen zak in een verkiezingscampagne te steken.

Een definitieve beslissing zou de man begin maart nemen. Hij wil eerst afwachten hoe de kaarten liggen en wat peilingen voorspellen voor een gebeurlijke strijd tegen én Hillary Clinton, de kandidate van het Democratische establishment, én Trump. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content