Amerikaanse Huis van Afgevaardigden keurt coronasteunpakket goed

Het Amerikaanse Congresgebouw © belga

Er wordt in het Congres al maanden gediscussieerd over het tweede steunpakket. Met de maatregelen waar de Senaat nu over moet stemmen, is ongeveer 900 miljard dollar (ongeveer 735 miljard euro) gemoeid.

Het Huis van Afgevaardigden stemde ook in met de overheidsbegroting tot september 2021. Die heeft een totale omvang van 1,4 biljoen dollar (1.100 miljard euro).

Het steunpakket, dat alleen nog steun van een Senaatsmeerderheid en de handtekening van president Donald Trump moet krijgen, omvat onder meer een eenmalige cheque van 600 dollar voor de meeste Amerikanen, en steun voor de miljoenen Amerikanen die sinds het uitbreken van de coronapandemie hun baan zijn kwijtgeraakt. Op zaterdag loopt een vorige steunregeling voor die Amerikanen af.

Ook wordt een steunregeling voor worstelende kleine bedrijven uitgebreid en gaat er meer extra geld naar scholen, luchtvaartmaatschappijen, openbaar vervoer en vaccindistributie. Het pakket wordt zowel door Democratische als Republikeinse kopstukken gezien als een compromis.

Partner Content