18 doden bij aanslagen in Nigeria

Archiefbeeld van protest tegen het geweld in Noord-Nigeria. © Reuters

Bij verschillende zelfmoordaanslagen in het noordoosten van Nigeria zijn zaterdag zeker achttien personen om het leven gekomen. Bij het geweld, dat plaatsvond in de stad Gwoza, in de staat Borno, raakten ook nog eens zeker negentien anderen gewond.

Dat hebben lokale hulpdiensten bekendgemaakt.

De politie meldt dat een zelfmoordaanslag op een trouwfeest het leven heeft gekost aan zeker zes mensen. Een vrouwelijke kamikaze blies zich te midden van de feestvierende huwelijksgasten op, zegt politiewoordvoerder Nahum Kenneth Daso. Volgens een getuige droeg ze een baby op haar rug. Deze eerste explosie vond rond 15.00 uur plaats. Onder de slachtoffers zouden ook kinderen en zwangere vrouwen zijn. Negentien zwaargewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in de stad Maiduguri, meldt het noodhulpagentschap SEMA.

Toen men de slachtoffers probeerde te begraven, volgde een tweede zelfmoordaanslag, ook door een vrouw, die de aanwezigen benaderde en een bom tot ontploffing bracht. Enkele minuten later deed een tienermeisje nog een bom ontploffen in de buurt van een ziekenhuis. Bepaalde lokale media spreken over een hogere balans, onder meer Vanguard en This Day schrijven dat er dertig dodelijke slachtoffers zijn.

De aanslagen zijn nog niet opgeëist, maar doen denken aan de modus operandi van Boko Haram. De terreurgroep is erg actief in de regio, die grenst aan Kameroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content