
Welkom in het duurste restaurant ter wereld (fotospecial)
Elke avond neemt Sublimotion twaalf gasten mee op een drie uur durende culinaire trip rond de wereld. Noem het een indrukwekkend huwelijk tussen haute cuisine en hightech. Maar huwelijksfeesten en wereldreizen komen met een prijskaartje. In het restaurant van de Spaanse tweesterrenchef Paco Roncero op Ibiza betaal je welgeteld 1.500 euro per couvert. ‘Vroeger kruidden we af met peper en zout, vandaag doen we dat met sensaties’, aldus de kok. Al kan één korreltje zout ongetwijfeld geen kwaad. Foto’s en tekst: Fabrice Dimier
Het oog wil ook wat. Projecties op de tafel en muren nemen de gasten mee naar andere werelden, al naar gelang het gerecht. Van de Oriënt Express en het circus tot de bodem van de zee.
Geen culinaire luxereis zonder stewardessen. De gasten worden verwelkomd met een cocktail in de vorm van een capsule.
Chef-kok Roncero houdt het graag exclusief. Slechts twaalf gasten per avond mogen plaatsnemen aan zijn hoogtechnologische dis, ter waarde van 60.000 euro.
De VR-bril, geactiveerd door een ‘barcode’ op het gerecht, toont de gasten hoe hun sushi is klaargemaakt.
Een sushi van tonijn, bedekt door een hostie met een Japanse geisha erop en de ‘barcode’ die de VR-bril activeert
Shaken, not stirred? U hebt helaas geen keus: magneten in de hightechtafel zorgen dat uw cocktail tot in de perfectie wordt gemixt.
Gastheer en tweesterrenchef Paco Roncero is niet vies van wat spektakel.
Gastvrouw en Spaanse actrice Mapi Galan (in rode jurk) neemt een kleine pauze backstage.
25 medewerkers en 4 controleschermen waken over de kwaliteit, de sfeer en de gezelligheid
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier