Wereldwijde IT-problemen door storing bij Microsoft, langere wachtrijen op Brussels Airport

© Getty

Momenteel zijn er werelwijde IT-problemen. Dat is te wijten aan een storing bij Microsoft. De storing treft onder andere de NMBS, de Britse spoorwegen, en op verschillende Spaanse luchthavens. In Berlijn vertrekken er momenteel geen vliegtuigen. Ook in Australië zijn er storingen in de telecommunicatie.

Oorzaak van het probleem is een storing bij Microsoft, waardoor wereldwijd bedrijven geconfronteerd worden met technische problemen.

NMBS-app

De NMBS kampt door de storing vrijdagochtend met een aantal technische problemen, waardoor reizigers online geen tickets kunnen kopen. Ook de gegevens over vertragingen en spoorveranderingen zijn mogelijk niet altijd even up to date. Oorzaak is een wereldwijd probleem bij Microsoft, aldus de openbaarvervoermaatschappij.

‘Sinds vanochtend worden we geconfronteerd met een algemeen IT-probleem. Maar dat heeft geen impact op het treinverkeer’, duidt woordvoerder Bart Crols. ‘Onze diensten doen er alles aan om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.’ Door het euvel is de informatie op de website en in de app, onder meer over vertragingen, spoorverandering en drukte, mogelijk niet helemaal up to date, aldus de NMBS. Hier en daar maken reizigers ook gewag dat ze online geen tickets meer kunnen bestellen voor een treinrit. ‘We raden reizigers aan op de schermen en de audio in de stations te vertrouwen voor de meest recente ritinformatie’, aldus Crols nog.

Brussels Airport

Op Brussels Airport is de impact van de wereldwijde computerstoring vrijdagochtend relatief beperkt. Dat bevestigt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli.

Door de storing zijn er wereldwijd problemen op de luchthavens van onder meer Sydney en Berlijn. Ook verschillende vliegtuigmaatschappijen hebben al problemen gemeld. Op Brussels Airport blijft de hinder vooralsnog beperkt.  ‘Ons systeem van de check-in draait op Microsoft, maar we hebben een fallbacksysteem. Daardoor zijn hier en daar wat langere wachttijden mogelijk’, aldus Lekhli.

Partner Content