In beeld: Ongewone eetgewoontes wereldwijd
Hamburger van cobra in een Chinees restaurant
Straatventer verkoopt gebraden honden in Hanoi, Vietnam.
Ratten te koop in Malawi
Een gordeldiertje voor onderwerg? (Brazilië)
Cupcakes gemaakt met insecten gemaakt aan de universiteit van Wageningen. ‘Willen we de groeiende wereldbevolking kunnen voeden, ook met steeds meer dierlijk eiwit, dan is productie op grote schaal van eetbare insecten onontkoombaar’, klinkt het.
Een gekarameliseerde sprinkhaan, als voorbeeld van ‘lekker en verfijnd’ koken met insecten aan de universiteit van Wageningen in Nederland.
Eitjes gekookt in urine zijn verkrijgbaar in de Chinese stad Dongyang.
De smaak van sprinkhanen is vergelijkbaar met die van noten.
Tussen de rijstvelden in Cambodja poseert een kind met ratten zonder huid. Een populaire snack in het zuiden van het land.
Macaroons versierd met insecten. (Frankrijk)
Koude pudding van vers bloed van varkens of eenden is een populair gerecht in Zuidoost-Azië.
Een saus op basis van mieren wordt in Colombia wel eens op tafel gezet.
Quich met wormpjes. ‘Het kweken van insecten, in de vorm van miniveestapels, is milieuvriendelijk, vraagt weinig grond en levert voedsel met een hoge voedingswaarde op’, aldus de universiteit van Wageningen.
Een man smult van de poten van een hagedis in Saudi-Arabië.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier