Leger grijpt terug naar professionele wachten in twaalf kazernes

© /

De generale staf van het leger heeft beslist voorlopig opnieuw een beroep te doen op “professionele wachten” in twaalf kazernes. In totaal gaat het om meer dan 400 militairen die zich van bewakingstaken zullen kwijten. Aanleiding is de vertraging die de toewijzing van de contracten voor de outsourcing van de bewaking heeft opgelopen.

Volgens een interne boodschap van Defensie moet de beslissing om naar de professionele wachten terug te grijpen, ‘de operationaliteit van de eenheden beter garanderen’. Het gaat om de kazernes in Burcht, Bevekom, Flawinne, Brasschaat, Spa, Amay, Kleine-Brogel, Florennes, Marche-en-Famenne, Leopoldsburg, Tielen en Grobbendonk. Daar zorgen de eenheden nu al zelf voor de bewaking door middel van een organieke wacht.

‘We zullen op korte termijn meer dan 400 extra militairen nodig hebben binnen de professionele wacht. Dat aantal zal de komende jaren gradueel dalen in functie van de evolutie van de outsourcing van de bewaking’, preciseert de generale staf. Bedoeling is ‘deze professionalisering zo snel mogelijk te realiseren in de eerste helft van 2020’. Volgens de militaire vakbond VSOA-Defensie getuigt de beslissing van een ‘gebrek aan visie’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content