Podcast Jong Talent: hoe maak je chocolade van cacao?

Brecht Castel
Brecht Castel Journalist en factchecker

Hoe maak je chocolade van een cacaoboom? Op deze – en tal van andere – vragen krijg je de komende maanden antwoorden in de Knack-podcast Jong Talent. Elke maand leert een beloftevol persoon je een nieuwe wereld kennen. Iets bijleren op een luchtige manier? Dan is Jong Talent iets voor jou.

Hester Blommaert (25) doet in Grenoble doctoraatsonderzoek naar cacao. De plant die ons chocolade levert, kan teveel cadmium bevatten en dat probeert Blommaert te vermijden: ‘We zoeken naar variëteiten die minder cadmium opnemen. Of je kan de chemie van je bodem aanpassen, zodat de plant minder cadmium opneemt.’ Het verhaal van Hester hoor je in de vijfde aflevering van de Knack-podcast Jong Talent.

Ontdek HIER het eerste deel van Jong Talent over cacao en vergeet je niet te abonneren via je favoriete podcastapp.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Partner Content