10 tafeltips tegen overgewicht
Wie wil vermageren, moet vooral niet op dieet gaan. Voor een duurzaam effect is het zinvoller om vele kleine, haalbare maatregelen te combineren.
1. Het voedsel dat je op je bord schept, moet in het kommetje van je handen passen.
2. Eet met kleine hapjes.
3. Laat een maaltijd 15 tot 20 minuten duren.
4. Hou je gedachten bij de maaltijd: geen tv, krant, gsm of computer.
5. Eet uit een klein bord.
6. Zet de fruitschaal op tafel, in het zicht.
7. Laat kookpotten niet op tafel staan terwijl je eet.
8. Eet je voedsel zo vers mogelijk, het vult beter.
9. Eet een stuk fruit voor je op restaurant gaat: dat toomt de eetlust in.
10. Eet regelmatig en op vaste tijdstippen. Routine helpt je eetgedrag controleren.
(Bron: Luc Evenepoel, Levenslank. 174 keuzes om een leven lang slank te blijven. Davidsfonds, 2013, 304 blz.)
Over eten en diëten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier