Waarover twijfelt komiek Geert Beullens? ‘Vroeger vond ik rughaar absoluut fout’

Elke week vraagt Knack in de rubriek Durf twijfelen naar de twijfels van bekende mensen.

‘Je gaat niet naar het zwembad met rughaar’, zegt Geert Beullens. ‘Laat staan dat je met een behaarde rug over het strand paradeert. Dus ging ik om de zoveel maanden naar het schoonheidssalon. Mijn borsthaar mocht blijven staan, maar dat rughaar moest eraf. Een mooie dame in een wit schort smeerde dan mijn rug in met zalf en hing die vol met ontharingsstrips. Waarna ze die er één voor één aftrok. Dat was verschrikkelijk pijnlijk, maar na een tijd werd het wel een ritueel. Ik voelde me ook een stuk beter en reiner na zo’n behandeling. Na een tijd heb ik wel een nieuwe methode ontdekt om rughaar te verwijderen: een kleine grijparm met Gillette-mesjes – een manier die ik iedereen kan aanraden.’

Waarom folterde u zichzelf zo?

Geert Beullens: Ik ging ervan uit dat een blote rug tot het schoonheidsideaal van de man behoorde. Het tegendeel zouden vrouwen een absolute afknapper vinden, dacht ik, maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Onlangs had ik een stomende relatie met een vrouw die rughaar helemaal fantastisch vond. Ze legde me een verbod op om het nog af te scheren. Ik heb mij dus jaren gefolterd voor een schoonheidsideaal dat ik zelf gefantaseerd had. Ooit was ik in Brazilië. Daar zaten veel vrouwen in bikini op de tram. Sommigen zaten behoorlijk stevig in het vlees , op het eerste gezicht geen modellen. Maar ze droegen hun lichaam met zo veel trots dat de erotiek ervanaf droop. Toen begon het me te dagen: het erotiserende zit in de trots waarmee je je lichaam toont, niet in een of andere schoonheidsideaal.

‘Ik heb mij jaren gefolterd voor een schoonheidsideaal dat ik zelf gefantaseerd had.’

Het gaat over je goed voelen.

Beullens: Precies. Onlangs moest ik ergens een conference geven. Ik was ernaartoe gegaan met de fiets, door de regen, en ik kwam zeiknat aan. Ik kon de voorstelling doen in een natte broek. Maar ik dacht: foert, ik speel in mijn onderbroek. Dat heb ik ook gedaan. Achteraf kreeg ik nog heel wat complimenten voor mijn aparte kledingstijl. (lacht)

Twijfelt u vaak?

Beullens: Heel vaak, want kiezen is verliezen, hè. Ik stel beslissingen altijd uit tot het allerlaatste moment, tot het echt niet meer anders kan. Straks geef ik een verkiezingsconference in de Arenbergschouwburg, aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen. Maar zelfs dat heb ik op het laatste moment beslist. Sta ik straks als de schijnburgemeester BDW op het podium, of als mezelf? Allemaal twijfels. Het voordeel van op het laatste moment beslissen is dat je heel geconcentreerd moet werken. Het nadeel is dat het een hoop stress en gedoe oplevert.

‘Bart De Wever is een droom voor een satiricus’

Geert Beullens geeft op 12/10 de conference Miljaardenondeju in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Info: www.arenberg.be

Lees meer over:

Partner Content