Gentse Feesten klokken na tien dagen af op meer dan 1,7 miljoen bezoekers

Sint-Baafsplein op de Gentse Feesten.

De Gentse Feesten hebben dit jaar in totaal 1.710.000 bezoekers naar de stad gebracht. Dat zijn er 85.000 meer dan vorig jaar. Feestenburgemeester Bram Van Braeckevelt blikt tevreden terug. “De traditie is gerespecteerd, maar tegelijk was er ook ruimte voor vernieuwing.”

Zondag bezochten zo’n 140.000 mensen de Gentse Feesten. Vorig jaar telde de laatste dag 100.000 feestvierders. In totaal klokken de Gentse Feesten af op 1.710.000 bezoekers, dat zijn er 85.000 meer dan vorig jaar.

Voor Feestenburgemeester Bram Van Braeckevelt komt zo voorlopig een einde aan een mandaat van drie jaar. ‘Het was een eer om het te mogen doen. Ik heb de titel met trots heb gedragen als mijn mooiste politieke mandaat ooit’, blikt hij terug.

‘Merci aan iedereen die er mee een feest van gemaakt heeft. Ik ben fier op de programmatie die voortbouwde op traditie, maar aandacht had voor vernieuwing. Fier dat de helft van onze bezoekers Gentenaars waren. Fier dat we erin slaagden om de Gentse Feesten verder open te trekken naar feesten voor iedereen. Ik ben ongelooflijk dankbaar om deze tien dagen samen beleefd te hebben’, klinkt het nog.

Met 1,7 miljoen waren het niet de drukste Feesten ooit, dat was in 2005 met 1,8 miljoen. ‘Daarnaast is de drukte ook niet opgelopen. Maar het aantal bezoekers boeit me niet zo. Het is de combinatie van kwaliteit en kwantiteit. En ik ben ook blij dat steeds meer Gentenaars naar de Feesten komen. Zo behouden we het Gentse karakter.’

Volgend jaar vinden de Gentse Feesten plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 27 juli 2025.

Partner Content