De zomer van Patricia Kargbo (Chantal): ‘Ik ben lang bang geweest voor de zee’

© Studio Chapo

Patricia Kargbo speelde onder meer mee in Chantal op VRT 1. Hoe zien haar zomers eruit?

Hoeveel dagen vakantie neemt u?

Als actrice ga ik van project naar project. De langste vrije periode deze zomer is 2,5 week. Dan wil ik naar Pukkelpop, maar verder houd ik het kalm.

Wat is uw mooiste vakantieherinnering?

Een paar jaar geleden reisde ik met twee vriendinnen naar Portugal: naar het uiterste zuiden en van daaruit een roadtrip naar Lissabon. We droomden er altijd van om surf girls te zijn, en die reis hebben we dat waargemaakt. Maar ik herinner me vooral hoe we op een avond over een berg reden en plots de Atlantische Oceaan zagen. Die golven, die geur.

Wat is uw slechtste vakantieherinnering?

Een week regen in Kroatië, aan de kust. Het is daar ongetwijfeld prachtig, maar ik zal het voor altijd associëren met grijsheid en kou.

Welke boeken neemt u dit jaar mee?

White Teeth van Zadie Smith. Eerder las ik van haar On Beauty en dat heeft me erg geraakt. Op dit moment ben ik bezig in Waarover ik praat als ik over hardlopen praat van Haruki Murakami.

Welk gerecht brengt u instant in zomersfeer?

Paella, dan ben ik zo weer in Spanje.

‘Souvenirs maak ik liefst zelf met mijn analoge camera.’

Hebt u ooit iets in het buitenland gedaan wat u nooit in België zou doen?

Op reis ben ik toch avontuurlijker dan ik zelf zou denken. Hier zou ik nooit overwegen om te duiken, maar onlangs in Marseille heb ik het bijna gedaan. De duikschool was dicht, dus bleef het bij snorkelen. Maar ik denk dat ik het op een dag écht doe. Ik ben lang bang geweest voor de zee, maar die angst is omgeslagen in curiositeit.

Overweegt u in de zomer wel eens uw leven helemaal om te gooien?

Ja, zeker in het Zuiden, waar ik dan wil blijven. Ik floreer waar de zon schijnt.

Bent u wel eens alleen op vakantie geweest?

De eerste keer was naar Edinburgh, voor het Fringe Festival. En vorige winter heb ik impulsief de goedkoopste vlucht naar de zon geboekt: Malaga. Leuk, al kan ik moeilijk keuzes maken. Soms heb ik om drie uur nog niet ontbeten, omdat ik niet kan beslissen waar.

Voor welk zomerfestival heeft u al tickets op zak?

Ik wil naar Pukkelpop, maar in tegenstelling tot mijn vriendinnen heb ik nog geen ticket en het is uitverkocht. Gelukkig beheers ik de kunst van het last minute tickets fixen.

Wat wordt voor u het sportieve hoogtepunt van deze zomer?

Dankzij dat boek van Murakami ben ik ook – héél traag – weer beginnen te lopen en ik hoop eind augustus te kunnen zeggen dat ik het heb volgehouden.

Wat was de ergste vakantiejob die u ooit deed?

Een van de eerste was bij Westvlees, het slachthuis waar mijn papa werkt. Vijf dagen per week om vier uur opstaan en dan repetitief werk aan de lopende band. Daar besefte ik hoe geprivilegieerd ik ben dat ik zelf heb kunnen studeren.

Welk souvenir zult u altijd koesteren?

Ik maak mijn souvenirs het liefst zelf, met mijn analoge camera. Heerlijk om na een halfjaar die foto’s te laten ontwikkelen en weer verwonderd te zijn.

Stel dat u er het budget voor heeft: waar koopt u een tweede verblijf in eigen land?

Als het echt moet, in de Vlaamse Ardennen. Maar ik sta niet te popelen.

En in het buitenland?

Hiervoor popel ik wel! Het liefst zou ik in Marseille wonen en een buitenverblijf hebben in Portugal.

Welke politicus wenst u een verkwikkende vakantie toe?

Petra De Sutter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content