Vlaams Belang mikt op 1 miljoen stemmen

Tom Van Grieken (Vlaams Belang) op zondag © Belga

‘Enkel wanneer we de kaap van 1 miljoen stemmen halen, kan de kiezer ons land finaal in een andere plooi leggen’. Dat hield Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken de 2.500 militanten voor op de slotmeeting van de campagne in Antwerp Expo. ‘Wij zijn er klaar voor. Klaar om dit land in handen te nemen en te besturen. Wij hebben de mensen. Wij hebben het beste programma’, zei Antwerps Kamerlijsttrekker Lode Vereeck, die de meeting aftrapte.

Vlaams Belang is het thema van de verkiezingen (…) en dat maakt de andere partijen nerveus, aldus Van Grieken: ‘Wie kan vandaag, in 2024, nog het inhoudelijke verschil zeggen tussen Vooruit, CD&V en Open VLD? Ik niet, en zijzelf ook niet. Dus positioneren ze zich allemaal tegenover onze partij’.

Volgens hem is Vlaams Belang de enige partij die een antwoord biedt op de verzuchtingen van de kiezer: meer koopkracht, minder migratie en meer democratie.

Van Grieken hekelde dat er in de campagne één thema taboe was. ‘ik heb al over zowat ieder thema moeten debatteren: Over plooifietsen, genders, boterhammendozen, draagmoederschap… maar niet over hét thema waar de burger van wakker ligt immigratie.’

De voorzitter richtte zich ook tot de kiezers van N-VA. ‘Stem op 9 juni niet alleen naar uw hart, maar stem vooral ook strategisch. Doordat Bart De Wever het cordon zo omarmt, is een stem voor de N-VA, een stem voor de socialisten geworden’, aldus Van Grieken. De enige manier om echt iets te veranderen is volgens hem het Vlaams Belang afgetekend de sterkste partij te maken, ‘zo sterk dat we incontournable zijn, dat niemand nog om ons heen kan. Want enkel als het Vlaams Belang de grootste partij wordt, gaat die Vlaamse kiezer eindelijk het rechtse en Vlaamse beleid krijgen waar hij al zo lang voor stemt’.

Partner Content