Francesco Vanderjeugd (Open VLD) in opspraak na tonen van seksfilmpje

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) © Belga

Burgemeester van het West-Vlaamse Staden Francesco Vanderjeugd is in opspraak gekomen omdat hij op een partijevenement een zelfgemaakt seksueel getint filmpje heeft getoond. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen. Open VLD zegt het gedrag ’ten sterkste te veroordelen’.

De feiten speelden zich af op 7 juni, toen de liberalen hun West-Vlaamse campagne afsloten in een zomerbar. Vanderjeugd toonde volgens kw.be die avond een zelfgemaakt seksueel getint filmpje aan een groep jonge twintigers.

Geconfronteerd met het verhaal, geeft burgemeester Vanderjeugd één en ander toe: ‘Ik heb daar de hele avond gewerkt en was eigenlijk van plan om naar huis te gaan. Maar ik heb me nog bij dat groepje gezet, de sfeer was heel los, heel gemoedelijk. En ja, ik heb daar inderdaad een nogal expliciet filmpje getoond. Ik geef dat toe en dat is fout. Privé is privé en dan moet ik dat ook privé houden.’ Naar eigen zeggen heeft de burgemeester nadien contact opgenomen met de dame die op de beelden te zien is. ‘Ik heb haar mijn excuses aangeboden en ze heeft die aanvaard.’

Volgens de Krant van West-Vlaanderen overweegt Open VLD een intern onderzoek. Aan Belga wil de partij enkel kwijt dat ze ‘dit gedrag ten sterkste veroordeelt’. ‘Dat is hem vanuit de partij ook medegedeeld. Het is daarom goed dat hij zijn verontschuldigingen heeft aangeboden’, aldus de partijwoordvoerder.

Het is niet de eerste keer dat Vanderjeugd in opspraak komt. In maart moest hij zijn eerste opvolgersplek op de lijst voor de federale verkiezingen al afstaan nadat was bekendgeraakt dat het parket hem vervolgt wegens belangenneming in twee vastgoeddossiers. Eerder raakte al bekend dat Vanderjeugd opnieuw lijsttrekker is voor Open VLD bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Op de vraag of dit incident een invloed heeft op de lijstvorming, kwam er bij Open VLD geen antwoord.

Partner Content