Politie valt binnen bij socialistische jeugdvereniging na vermoedens van miljoenenfraude

'De Franse Gemeenschap is vastbesloten om samen te werken met de gerechtelijke autoriteiten', klinkt het bij minister-president Elisabeth Degryse. © Belga

De federale gerechtelijke politie heeft woensdag een huiszoeking uitgevoerd in de kantoren van de Franse Gemeenschap in het kader van vermoedelijke subsidiefraude in het voordeel van de jeugdvereniging Les Faucons Rouges. Dat melden Le Soir en RTL.

Ook de hoofdzetel van de vereniging in Hoei werd doorzocht, net als verschillende privéwoningen. Les Faucons Rouges is historisch gelinkt aan de socialistische beweging en is actief in Wallonië en Brussel.

Drie verantwoordelijken van Les Faucons Rouges en een ambtenaar van de Franse Gemeenschap werden volgens de twee media opgepakt en verhoord. Verschillende documenten werden bovendien in beslag genoemen.

De vereniging wordt ervan verdacht documenten te hebben vervalst om onterecht subsidies te verkrijgen van de Franse Gemeenschap. ‘Er wordt gesproken over miljoenen aan subsidies die werden verduisterd tussen 2009 en 2024’, aldus woordvoerster van het parket van Luik Catherine Collignon.

De woordvoerder van minister-president Elisabeth Degryse bevestigde woensdag aan persagentschap Belga dat er een huiszoeking plaatsvond in het hoofdkantoor van de adminstratie in de Leopold II-Laan in Brussel. Voor meer details verwijst hij door naar de gerechtelijke autoriteiten.

‘De Franse Gemeenschap is vastbesloten om samen te werken met de gerechtelijke autoriteiten in deze zaak in het belang van een maximale transparantie’, aldus de woordvoerder nog.

Partner Content