Paus sluit Belgisch bezoek af met misviering in Koning Boudewijnstadion 

Paus Franciscus
Paus Franciscus © Getty Images

Paus Franciscus sluit op 29 september zijn bezoek aan België af met een misviering in het Koning Boudewijnstadion. Wie de mis wil bijwonen, moet zich wel op voorhand inschrijven. Dat meldt de Bisschoppenconferentie vrijdag in een persbericht.

De paus bezoekt van 26 tot 29 september ons land en trekt onder meer naar Brussel, Leuven en Louvain-la-Neuve. Op de laatste dag van zijn bezoek, zondag 29 september, draagt hij om 10.00 uur een misviering op in het Koning Boudewijnstadion.  Aan het begin van de eucharistieviering zal paus Franciscus de in Brussel overleden karmelietes Ana van Jezus zalig verklaren. Dat is uitzonderlijk, want zaligverklaringen worden normaal enkel voltrokken tijdens vieringen in Rome. 

De van Spanje afkomstige Ana van Jezus was een nauwe medestandster van Teresa van Avila en ze hielp haar bij de hervorming van de karmelieten. Ze werd onder meer naar Madrid, Parijs en Brussel gezonden. Vanuit Brussel, waar ze in 1621 stierf, stichtte zij kloosters in Leuven en Bergen en hielp ze bij de oprichting van de kloosters in Antwerpen en Krakau. Wie de meertalige misviering van de paus wil bijwonen, kan vanaf 19 augustus individueel inschrijven via www.pausbezoek.be. Tickets zijn gratis.

Momenteel wordt ook nog onderzocht of grotere groepen zich kunnen inschrijven. De eucharistieviering wordt ook wereldwijd uitgezonden.  Het bezoek van de paus aan ons land kadert in de zeshonderdste verjaardag van de KU Leuven en de UCLouvain. Het gaat om een uitzonderlijk bezoek, want de paus bezoekt erg weinig Europese landen.

Tijdens zijn Belgische trip zal de paus verschillende overheden, organisaties en gemeenschappen ontmoeten, maar zal hij ook tijd vrijmaken voor het grote publiek. Het definitieve programma is binnenkort terug te vinden op www.pausbezoek.be.

Partner Content