Gezocht: 50 leerkrachten voor De Leraarskamer van Knack 2024-2025

© Rebecca Fertinel

Staat u voor de klas en wilt u ook eens uw zeg kunnen doen? Geef u dan nu op voor een van onze vijf provinciale Leraarskamers.

Of het nu over het lerarentekort, de leesvaardigheid van leerlingen, de nieuwe minimumdoelen, de lerarenopleiding, de vaste benoemingen of de centrale toetsen gaat: tegenwoordig heeft iederéén een mening over het onderwijs. Van ouders en leerlingen tot pedagogen en andere experts. Al te vaak vergeten we daarbij te luisteren naar degene die als geen ander weet hoe het in Vlaamse klaslokalen toegaat: de leerkracht. Daar wil Knack verandering in brengen. Met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij stellen we in het nieuwe schooljaar niet één maar vijf leraarskamers samen.

Daarvoor selecteren we in elke Vlaamse provincie tien leerkrachten. Zij komen drie keer per jaar samen om zich over een belangrijk onderwijsthema te buigen en geven tussendoor in Knack hun mening over de onderwijsactualiteit.

Wie komt in aanmerking?

Iedereen die in het leerplichtonderwijs voor de klas staat. We zoeken leerkrachten uit alle provincies, onderwijsniveaus, netten en onderwijsvormen. Van kleuterleerkrachten tot praktijkleraren in het beroepsonderwijs. Van beginnende leraren tot mensen met tonnen ervaring.

Wat verwachten we van u?

· Dat u geregeld tijd maakt om onze vragen over een onderwijsthema of over uw eigen klaspraktijk online te beantwoorden. Uw mening wordt dan verwerkt in artikels die in Knack en/of op Knack.be verschijnen.

· Dat u drie keer (in oktober, februari en april) naar een samenkomst van De Leraarskamer in uw provincie gaat en aan het eind van het schooljaar deelneemt aan het eindevenement.

Partner Content