De Leraarskamer live op SETT: zijn vertaalmachines een vloek of een zegen?

© Rebecca Fertinel
Ann Peuteman

Tijdens de SETT-onderwijsbeurs gaan vier leden van De Leraarskamer van Knack in gesprek over de inzet van digitale hulpmiddelen bij het aanleren van Nederlands of een vreemde taal. Ook u kunt er uw mening kwijt.

Zijn vertaalmachines een stoorzender als je leerlingen een vreemde taal wilt aanleren of kunnen ze het leerproces juist versnellen? Helpen educatieve games jongeren om nieuwe begrippen te leren? Hebben leerlingen er meer aan als ze zelf een online quiz opstellen om Nederlandse woorden in te oefenen? Kun je door middel van online tools de taalkloof in je klas overbruggen? En valt een avatar met een perfecte Franse of Engelse tongval te verkiezen boven een gesprekspartner van vlees en bloed?

Vier leden van De Leraarskamer van Knack, een panel van vijftien leerkrachten die zich geregeld over een heet onderwijshangijzer buigen, vertellen op 28 februari tijdens de onderwijsbeurs SETT Mechelen over hun ervaringen in de klas.

Onder leiding van Knack-redactrice Ann Peuteman gaan Nickhail Popelier (OKAN-leerkracht), Sara Berckmans (leerkracht lager onderwijs), Cathy Lecoutre (leerkracht geschiedenis en digitale vorming) en Wendy Tiesters (leerkracht Frans) met de zaal in gesprek over de (mis)match tussen taal en technologie.

Het panelgesprek vindt plaats op woensdag 28 februari om 14 uur in de Nekkerhal in Mechelen.

Meer info: Sett-vlaanderen.be.

Partner Content