Johan Klaps volgt Annick De Ridder op als Antwerps schepen

Johan Klaps © Belga

Nu Annick De Ridder Vlaams minister wordt, moest N-VA in Antwerpen op zoek naar een nieuwe schepen. De keuze is gevallen op gemeenteraadslid Johan Klaps. De 54-jarige Klaps was van 2014 tot 2018 al Kamerlid, als vervanger van toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

De verhuis van De Ridder naar het Vlaamse niveau leidt met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet niet tot een wissel van bevoegdheden in Antwerpen. Dat betekent dat Klaps de zware portefeuille van haven, stadsontwikkeling, ruimtelijke ordening en patrimonium de komende maanden volledig overneemt van De Ridder.

De bevoegdheden van De Ridder ‘vereisen een bijzonder deskundige bril’, stelt burgemeester Bart De Wever. ‘Johan is daar de geknipte persoon voor. Hij heeft de ervaring om vanaf de eerste dag complexe materies met beide handen te grijpen en te doorgronden. Ook al is het voor een korte periode: zijn bevoegdheden zijn te belangrijk om zomaar in lopende zaken te laten gaan. Er ligt werk op de plank: onze haven en onze stad blijft draaien.’

N-VA Antwerpen looft Klaps nog als iemand met “bakken politieke ervaring”. Klaps maakte ook carrière in de bank- en verzekeringssector. Sinds 2022 had hij een topfunctie bij Ethias.

Partner Content