Pascal Weiss
Pascal Weiss © Play4

Hoofdredacteur Het Nieuwsblad Pascal Weiss onverwacht overleden

Pascal Weiss, een van de twee hoofdredacteurs bij de krant Het Nieuwsblad, is onverwacht overleden op 52-jarige leeftijd. Dat meldt de krant woensdag. Weiss was, samen met Liesbeth Van Impe, sinds 2012 hoofdredacteur.

‘Dertien jaar lang vormde hij een onverwoestbare tandem met mede-hoofdredacteur Liesbeth Van Impe. Zij als het gezicht van het Nieuwsblad, hij als onze “kleine generaal” in de schaduw’, aldus de krant woensdag op de website.

‘Het is een verlies dat de grond onder onze voeten heeft weggeslagen.’ Het Nieuwsblad schrijft nog dat Weiss geen bekende Vlaming wou zijn, ‘zelfs geen bekende hoofdredacteur’.

‘Hij hoefde geen eerbetoon, geen uitnodigingen, geen plek in debatten. Ging er prat op dat Wikipedia zelfs niet wist wanneer hij juist geboren was. Hij had niet de ambitie om opiniemaker te zijn. Hij was al genoeg. Onze hoofdredacteur’, aldus nog de krant.

Hij laat een vrouw en drie kinderen na. Zijn vrouw werkt ook bij Het Nieuwsblad.

Weiss kwam in de journalistiek terecht via vrijwillige stages bij de VRT-persdienst en de vroegere zender VT4. In 1996 ging hij als freelancer aan de slag bij De Standaard. Later werkte hij als regiojournalist voor de Antwerpse krant De Nieuwe Gazet. Even werkte hij ook op de nationale redactie van Het Laatste Nieuws, waarna hij bij Het Nieuwsblad aan de slag ging.

Partner Content