Didier Reynders wil nieuw mandaat als Eurocommissaris of … opnieuw MR-voorzitter worden

© Belga

Didier Reynders ziet zichzelf een nieuw mandaat in de Europese Commissie na de verkiezingen van 2024 vervullen of opnieuw voorzitter van de MR worden. Dat zei hij zondag in het programma ‘Puncheurs’ (RTL-TVI).

Gevraagd naar zijn plannen bij de verkiezingen van juni volgend jaar, zei de Europees commissaris voor Justitie en Consumentenbescherming dat hij ‘beschikbaar’ is voor een plaats op de Europese MR-lijst.

Maar zijn diepste wens, erkende hij openlijk, is een nieuw mandaat binnen de Europese Commissie. Op vragen of hij interesse heeft om premier te worden, herhaalde hij dat hij ‘in de eerste plaats Europees beschikbaar is’. 

Maar Reynders, die van 2004 tot 2011 MR-voorzitter was, sloot niet uit om zich opnieuw kandidaat te stellen bij de voorzitterschapsverkiezingen binnen de partij, die binnen iets minder dan een jaar moeten plaatsvinden.

Het is zijn ambitie ‘om krachten te bundelen die veel verder gaan dan onze huidige formatie’ om van de huidige 20 procent van de stemmen naar 30 procent te gaan, zei hij, waarmee hij de doelstelling herhaalde die de huidige MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez al voor 2019 had gesteld. De MR zou volgens hem dan ‘incontournable’ zijn.

Partner Content