Boerenprotest verplaatst zich richting Brusselse ring, veel verkeershinder

Boerenprotest © Belga

De manifestatie van de boeren verplaatst zich maandagavond richting de Brusselse ring, wat zorgt voor heel wat verkeersproblemen. ‘Vermijd de omgeving’, klinkt het bij het Vlaams Verkeerscentrum.

‘De manifestatie breidt zich uit met nu ook hinder op de A12 tussen Londerzeel en Meise’, klinkt het. Op beelden is te zien hoe tientallen tractoren zich op de snelwegen verplaatsen.

Ook op de buiten- en binnenring ter hoogte van Wemmel is de weg versperd en vanuit Ternat is een colonne onderweg richting de Brusselse ring. Op de binnenring ter hoogte van Zellik is er eveneens hinder. 

(Lees verder onder de preview)

‘We zien problemen over heel de westelijke kant van de Brusselse ring’, onderstreept Katrien Kiekens van het Verkeerscentrum. ‘De grootste problemen zijn er ter hoogte van Wemmel met vuur dat gestookt wordt op de buitenring en autobanden op de binnenring. Er lopen ook mensen op de snelweg daar.’

Het Verkeerscentrum raadt iedereen aan om de omgeving te vermijden. ‘Het verkeer over lange afstand van Gent naar Hasselt rijdt beter over Antwerpen’, klinkt het nog. 

Eerder maandag was er ook al hinder op de R4 in Gent en de E19 in Halle. Ook de komende dagen worden er spontane acties verwacht. 

De landbouwers klagen over dalende inkomsten, administratieve complexiteit en veranderende of te strenge regels. In Vlaanderen bestaat daarnaast ook ongenoegen over het stikstofbeleid.

Lees meer over:

Partner Content