Bayern-coach Kompany leeft ontspannen toe naar competitiedebuut: ‘Heb geen stress’

Kompany tijdens een oefenmatch van zijn team.24 juli 2024. © IMAGO/MIS

Vincent Kompany maakt zondag met Bayern München zijn debuut als trainer in de Duitse Bundesliga. Op verplaatsing bij Wolfsburg moet hij de recordkampioen naar de eerste punten van het seizoen gidsen. Van stress was op de persconferentie daags voor de opener echter geen sprake bij de 38-jarige Brusselaar, die ontspannen uitkeek naar het duel.

“De eerste wedstrijd is altijd belangrijk, maar ik ben helemaal niet zenuwachtig. Dat ben ik nooit geweest. Het wordt wel belangrijk om het seizoen meteen met de juiste mentaliteit aan te vatten. Ik hoop dat we er zullen staan”, vertelde Kompany zaterdag. Bayern greep vorig seizoen – voor het eerst sinds 2012 – naast de Duitse landstitel.

Met Kompany aan het roer hoopt de Duitse topclub terug te triomferen in eigen land. Daarvoor zullen de troepen van de Belgische trainer moeten afrekenen met regerend landskampioen Bayer Leverkusen, dat zijn seizoen vrijdag op gang bracht met een late zege tegen Mönchengladbach.

‘Ze hebben het geluk weer aan hun zijde. Afgelopen seizoen was Leverkusen fenomenaal, maar nu willen wij weer concurreren. Als we de titel willen winnen, zullen we opnieuw negentig punten moeten halen. Iedereen zal het maximale uit zichzelf moeten halen’, aldus Kompany.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content