Xiaomi SU7 Ultra is supersnelle Chinees

Alain De Jong

Smartphonefabrikant Xiaomi bouwde de 1.548 pk sterke SU7 Ultra en wil daarmee snelheidsrecords breken.

De 5 meter lange berline krijgt nu ook een razendsnelle variant. Die moet snelheidsrecords verbeteren om het potentieel van dit concept en de gebruikte technologie aan te tonen. De Xiaomi SU7 Ultra heeft een aandrijving met drie elektromotoren: een van het type V6s op de voorwielen en twee van het type V8s op de achterwielen. Dat levert een systeemvermogen van maar liefst 1.548 pk. Dat garandeert extreem sterke prestaties. De spurt van 0 naar 100 km/u lukt in minder dan 2 seconden. In nog geen 6 tellen zit je aan 200 km/u en de kaap van 300 km/u (de topsnelheid) haal je in iets meer dan 15 seconden.

Volgens Xiaomi zou de SU7 Ultra nog sneller kunnen, maar werd gekozen voor een setup met meer neerwaartse druk door de montage van uit de kluiten gewassen spoilers. Tegelijk is het gewicht gereduceerd tot minder dan 1,9 ton door de intensief gebruik van koolstofvezel en andere lichte materialen.

Prototype

Xiaomi kondigde aan met de SU7 Ultra binnenkort naar de Nordschleife van de Nürburgring af te zakken voor testwerk en wellicht ook om snelheidsrecords scherper te stellen. Toeval of niet, verschillende van deze records staan op naam van de Porsche Taycan waar de Xiaomi SU7 als twee druppels water op gelijkt.

De Xiaomi SU7 Ultra is slechts een prototype dat specifiek voor het snellere testwerk werd ontwikkeld en gaat (normaal) niet in productie. De ‘gewone’ SU7 loopt al van de band bij partner BAIC en is al op de markt in China. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content