VW Tayron met extra zetelrij

De VW Tayron is een bijkomend SUV-model voor VW. In feite vervangt hij de Tiguan AllSpace.
Gert Verhoeven

Volkswagen lanceert een bijkomend SUV-model dat boven de Tiguan en onder de grote Touareg staat. Deze Tayron is ook beschikbaar met een derde zetelrij zodat je met 7 personen kan reizen.  

Hoewel Volkswagen de Tayron als een nieuw model in de markt zet, is het concept gekend. Van de vorige generatie Tiguan bouwde de Duitse constructeur een verlengde Allspace-versie met een derde zetelrij. De Tayron doet een beetje hetzelfde. Hij deelt het MQB-platform met de nieuwe Tiguan die sinds eind 2023 te koop is. Maar het gaat nu wel om een volwaardig nieuw model. Dat zal overigens in de Duitse fabriek van Wolfsburg van de band rollen.

Opmerkelijk is dat VW op de Chinese markt al een Tayron L bouwt die – hoewel iets compacter – fel lijkt op de Tayron voor Europa. Dit model wil vooral erg ruim zijn, de derde zetelrij wordt optioneel geleverd. In de configuratie met vijf zitjes vertaalt zich dat in een kofferruimte tot 885 liter. Onder de motorkap van de Tayron zien we een klassiek aanbod. De motoren krijgen een mild hybride ondersteuning (48 Volt) en dan hebben we het over de 1.5 TSi. Er komt ook een TDI-diesel en een plug-inhybride oplossing die 204 of 272 pk sterk is. Dankzij de oplaadbare batterij van bij 20 kWh komen deze versies – zuiver elektrisch – ruim 100 km ver.

VW biedt niet langer een handgeschakelde versnellingsbak aan. Alle versies krijgen een snel en efficiënt schakelende DSG-automaat. De meest krachtige modellen zijn uitgerust met 4Motion vierwielaandrijving en kunnen een aanhangwagen met een gewicht tot 2,5 ton slepen. 

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content